top of page

natuurlijk ijs, zonder toevoegingen, bestaat dat nog?

 

We kregen van heel veel mensen goede raad

maar een ijsrecept is chemie (letterlijk en figuurlijk) en vraagt liefdevol studiewerk

 

Daarom verdiepten wij ons zelf in de chemie van het ijs:

 nachtenlang opzoekingswerk en ingewikkelde rekenblaadjes

gaven uiteindelijk het gewenste resultaat

 

Ons ijs is de ideale balans van melk - room - suikers  - eigeel

& natuurlijke stabilisatoren zoals guargompitmeel en johannesbroodpitmeel

 

en zo ontstond in het holst van de nacht.........het perfecte ijs

 

WIE ZIJN WIJ

in juli 2014 kocht Nele De Jaeghere samen met An Peeters een oud vrachtschip. Dit werd  verbouwd  tot kantoor voor hun ontwerp bureau: architectuur & interieur  www.matadi.be

Er bleek nog plaats te zijn voor de kinderdroom van Nele

​​

"een ijssalon met het beste ijs ter wereld"

 

Een boot: de perfecte locatie?

Waarom niet gewoon proberen?

Lang leve kinderdromen!!!

Lang leve het experiment!!!

ONZE NAAM

Onze ijsjes bar "COUPE MATADI" is een zusje van ons architectenbureau "MATADI"

WAAAAT?

architecten die een ijsjesbar beginnen?

 

Matadi is een woord uit de afrikaanse KIKONGO taal en betekent 'Op rotsen gebouwd'.
Matadi is de havenstad van Congo, een mytische plaats waar ooit alle dromen begonnen bij aankomst in 'het beloofde land'.

 

Zowel bij "Matadi architects"  als bij "Coupe Matadi" laten wij mensen dromen !

ZOOOOO gek is die combinatie dus niet hoor!

 

bottom of page